Jorien

Wat drijft mij als onderzoeker?

Ik ben gewoon nieuwsgierig! Al meer dan 20 jaar luister ik met plezier naar verhalen en ervaringen van mensen. Ik vind het boeiend om te proberen mensen te doorgronden en te begrijpen. En om te denken en te lezen over onze maatschappij. Ik heb dan ook niet voor niets massapsychologie en sociologie aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Eerst dacht ik nog dat ik de horeca in wilde. Door bijbaantjes als kamermeisje, serveerster en kok kwam ik op de Hogere Hotelschool terecht. Maar daar bleek ik toch meer geïnteresseerd in de marketingkant van het vak dan in het uitvoerende. Het leuke van kwalitatief marktonderzoek is dat ik voor het ontvangen van opdrachtgevers en respondenten toch weer iets van mijn horeca verleden kwijt kan terwijl ik bij het opzetten, uitvoeren en rapporteren juist mijn andere interesses kan inzetten.

Waarom als zelfstandige?

De eerste 10 jaar van mijn carrière heb ik in loondienst gewerkt, eerst bij een heel groot bedrijf (Postbank), toen bij een heel klein bedrijf (Team Vier) en daarna bij een middelgroot bedrijf (InterView). Vooral het werken bij InterView vond ik ontzettend leuk: niet te groot en niet te klein en veel vrijheid om mijn eigen afdeling kwalitatief onderzoek op te zetten en uit te bouwen. Het zelfstandig ondernemerschap kwam daarna als vanzelf op mijn weg: klanten belden me gewoon of ik projecten voor ze wilde gaan doen en zo ben je opeens 12 jaar verder! In deze 12 jaar heb ik veel samen gewerkt met andere onderzoekers door samen projecten uit te voeren en elkaar te inspireren.

En die moeilijke naam, Qi-iQ?

Als je het uitspreekt als kie iekuu is het niet meer zo moeilijk maar je mag het ook verhaspelen tot Q en Q als je dat toevallig een leuke serie vond!

Qi staat voor energie en IQ staat voor denkvermogen. Het is de bedoeling dat je energie krijgt door de nieuwe inzichten die ik je bied uit een combinatie van luisteren, ervaring en goed nadenken.

Samenwerkingspartners:

Bureau Lidwien van de Ven
Ok research
High Value
Directresearch.nl
Desan
MarketResponse
RMI

selectiebureaus:

Van Hellemond & Co
Bureau Fris
Juggle be
MATCHpoint

foto4-web


"Het leuke van dit werk is dat alles wat ik om me heen zie, inspireert: van het kijken naar voetbal (één van mijn favoriete hobby's) tot het reizen met het openbaar vervoer."

 

Zin om lekker over voetbal te praten?
Bel 0651526869.